Lang weekend Wijn en Truffel


12-17 oktober staat Ca Palazzo in het teken van Wijn&Truffels.
(van Vrijdag-Maandag is ook mogelijk)

Ca'Palazzo ligt midden in het gebeid in Le Marche dat ook wel de truffelschuur van Italië wordt genoemd. Acqualangna is het laatste weekend van oktober en de eerste twee weekenden van november de nationale hoofdstad van de witte truffel. Het vlakbij gelegen Pergola geeft op 16 oktober de aftrap voor het seizoen van de witte truffel.

 
De witte truffel wordt ook wel het witte goud genoemd vanwege de prijs, die in Nederland gemakkelijk op kan lopen tot €4.000,- per kg. Voor een klein gerecht is ongeveer 5 gram per persoon nodig. Maar omdat wij op Ca'Palazzo direct contact hebben met de truffelaars lukt het ons om voor een zeer redelijke prijs een gerecht met echte truffel te serveren. U kunt dan ook het verschil proeven tussen een gerecht met echte truffel en een gerecht met truffelolie, zoals dat vaak op het menu staat.

De formule is simpel. U boekt een appartement op Ca Palazzo en u doet mee met de programma onderdelen die u leuk vindt. Het is dan mogelijk om enkele wijnhuizen/kaasboerderij te bezoeken (gratis), deel te nemen aan een wijnproeverij (v/a €10,- afhankelijk van de gewenste wijnen), bezoek aan de truffelmarkt (gratis) of een natuur- of stadswandeling te maken. Ca'Palazzo biedt de mogelijkheid voor een menu bestaande uit Antipasti, Primi (2), Secundo inc. Contorni, Dolce, koffie, huiswijn en digestief voor €37,50 (Zaterdagavond). Uiteraard is in enkele gerechten echte truffel verwerkt. Tegen meerprijs worden speciale wijnen per fles geschonken (meerprijs: v/a €4,- tot Brunello €25,- per fles)


NB: Het weekend is niet meer afhankelijk van "voldoende deelname". Het gaat zeker door. En Ryanair biedt al vanaf €50,- pp een retourvlucht Weeze-Ancona. De activiteiten zijn op basis van eigen vervoer. Het is echter mogelijk een taxibusje (8+1) met chauffeur te huren €85,- per dag plus brandstof en €12,- per uur.
(boeken vanaf vrijdag is ook mogelijk)


truffelweekend 15 oktober 2011
Hierboven de 21 deelnemers aan het truffelmenu op zaterdag 18 oktober 2012 op Ca'Palazzo.
 
Menu:
 
Crostini met diverse soorten tartufo & prosecco
                   =======
Kip champignon pastei al tartufo
                   =======
Huisgemaakte ravioli salvia
                    =======
Tagliatella al tartufo nero
                    =======
Wildzwijn rack van Sergio al tartufo bianco
Contorni: kastanje koekjes, patate alforno rosmarino, bloemkool, broccoli
                     ========
Sorbetto limone & Limoncello
                    ========
Chocolade cake ammaretto & Koffie met digestief
 
 
Wilt u met een eigen groep in een van de andere truffelweekenden, dan kunnen we dat natuurlijk ook organiseren.
 
 
 
 
 
Ca'Palazzo heeft 8 appartementen van 2-6 personen en ligt in een beschermd heuvellandschap in de noordelijke Marche, Pesaro/Urbino. De ligging op ongeveer 420 meter geeft een spectaculair uitzicht over... Lees meer >>>
Tips 2020
13 mei Mille Miglia in Pergola
14 mei Feste dei Ceri Gubio
30-31 mei Cantine Aperte
Vakanties: Koken met kinderen.
Truffeltijd: - maart, jul, aug, okt, nov 
29 sept -5 oktober Slow Food week
7-14 oktober Maroeska Metz
16-19 okt Proeven met Onno Kleyn