Programma 17-20 mei 2019
 
           Giro-weekend met
        Eric van den Boogaard

        Pro4mance.eu


        Giro d'Italia & Tre Monti 

 
 
Biking in Italy apartments Le MarcheNet als vorige Giro-edities bieden we weer een volledig verzorgde fietsclinic. Vanwege het culinaire programma en de mogelijkheid met de volgbus mee te rijden en of onderweg elkaar te ontmoeten, is het ook voor niet fietsende partners zeker ook een bijzondere weekend.

Met zaterdag de Giro d'Italia met een aankomst in Pesaro. We volgen vanuit Pergola het parcours van 'the Queens Stage' van de toen 100 jarige Giro uit 2009 tot aan het punt vanaf waar we het parcours van 2019 volgen naar Pesaro. In Pesaro nemen we een lunch aan zee, kijken we het slot van de Giro over het parcours dat we zojuist gefietst hebben en bezoeken we het rennerskwartier na de finish. Dat wordt een waar Italiaans wielerspektakel dat je niet mag missen.

De deelnemers moeten beschikken over een goede fietsconditie. Er wordt echter rekening gehouden met de soms grote krachtsverschillen.  Voor wie weet wat het is om te fietsen in de Ardennen en Alpen is de clinic dus geschikt. Voor de echte klimgeiten, hebben we af en toe iets extra's in gedachte. Zo kun je op zondag ervoor kiezen om de Tre Monti te fietsen. Dat zijn de Monte Nerone, Catria en Petrano achter elkaar zoals ze in de Queens stage van 2009 het sluitstuk waren van een 235km lange etappe. 


Feste dei CeriWoesdag 15 mei Festa dei Ceri in Gubbio. Het Giroprogramma is nog niet begonnen, maar voor wie wat langer wil verblijven is het een uitgelezen kans om dit event eens mee te maken. De aan de andere kant van de bergen in Umbrie, tegen de heuvels van de Apennijnen gebouwde middeleeuwse stad staat dan geheel in het teken van dit traditionele feest. Het best valt dit toe te lichten met een klik op de video hiernaast. Gubbio ligt op ca 40 km afstand en is dus ook heen en weer te fietsen. 


Vrijdag 17 mei gaat het programma uit van een aankomst op de luchthaven Ancona. Voor wie er al eerder is, regelen we een transfer naar de luchthaven en de echte bikkels kiezen voor een ca 2 keer 75 km fietstocht heen en terug. Op de luchthaven staan de eventueel vooruitgestuurde of huurfietsen klaar en kan de ongeveer 3 uur durende fietstocht naar Ca'Palazzo gestart worden.  Een tocht door de heuvels en dalen van de Valle del Cesano. In het schitterende stadje Corinaldo wordt een korte stop ingepland, waarna de tocht voortgezet door de vallei en op het laatst wacht een korte La redoute gelijkende klim naar Ca'Palazzo. Wie verbetert het Strava Kommetje van Huub Duijn?
 

Zaterdag 18 mei Giro d'Italia. Deze dag staat geheel in het teken van de Giro. Zoals boven beschreven een tocht van Pergola naar Pesaro en we verzorgen na afloop een transfer per minibus terug. 

 
De zondag ligt de streep bij het monument ter nagedachtenis aan fietsheld van de streek Michele Scarponi, die helaas in de kracht van zijn leven tijdens een training door een ongeluk om het leven kwam. Ter nagedachtenis aan hem en alle fietslachtoffers staat boven op de Petrano een monument. Hier lag ook de streep van de Queensstage in 2009. Een etappe die gedomineerd werd door de Raboploeg, maar gewonnen werd door Sastre, net voor Menchov, die hier wel de basis voor zijn uiteindelijke overwinning in Rome legde. Voor wie wil wil scoren op de Strava KOM lijst. Natuurlijk zijn er voor al deze beklimmingen kommetjes. 

VIP Programma: Naast logies en begeleiding is iedere dag inbegrepen: een wielerontbijt, lunch/pasta bij aankomst (incl. water en koffie/thee) en diner (incl. water, huiswijn, koffie thee en digestief) opgenomen. Om een idee te krijgen over het culinaire aspect van dit weekend, krijg daarvoor een indruk op de rest van de site. 

Maandag is de vertrekdag, maar er kan natuurlijk verlengd worden tegen een gereduceerd tarief van €60,- per dag per 2 personen. 

Prijs : €395,-
Fietstransfer Ned-Italië in overleg.
Fietshuur vanaf €50,- 3 dagen.
Groepskorting (min 8 personen) in overleg.


 
 

Foto : Samen met Steven Rooks op de top van de Monte Nerone mei 2012
 
======================================================

   Programma 9-16 mei 2012
 
           Giroweek
 
     met Steven Rooks 
 
NB: op zaterdag 11 mei 2013 staat de tijdrit van Gabbice Mare naar Saltara op het programma.
 
Zie ook hier!
 
 
Deze week staat geheel in het teken van de Giro 2012. De Giro doet achtereenvolgens op 10 mei Fano, op 11 mei Urbino en op 16 mei Assisi aan. We hebben een basisprogramma samengesteld waarin er naast de wielerclinics ook ruimte is voor een facultatief nevenprogramma of individuele uitstapjes. Op deze manier hopen wij niet alleen een goed fietsprogramma te bieden maar ook een interessante kennismaking met Le Marche. Er is dus voldoende reden voor niet fietsende partners om samen naar Pergola en omgeving af te reizen. De heuvelachtige omgeving ligt met vele eeuwenoude stadjes en burchten via rivierdalen, -kloven en valeitjes tegen de Apenijnen met de Monte Nerone, Petrano en Catria. Een ideale fiets-, wandel en dus vakantieomgeving. De beschikbare accommodaties zijn ook bij uitstek geschikt voor een reünie van oude fietsmaatjes en iedereen die daar inmiddels bij hoort.
De omgeving heeft ook op culinair gebied alles te brengen wat men als vakantieganger van Italië verwacht. Het is ook de streek van de Tartufo. De oogst is er jaarlijkse erg afhankelijk van de voorgaande seizoenen. Begin mei is de kans de Tartufo al gevonden wordt echter erg klein. Wanneer u in de Toscane nog wel eens geschrokken bent van de prijzen, zult u merken dat u in Le Marche en zeker rond Cagli, nog ouderwetse waar en gastvrijheid voor uw geld krijgt.
Voor €699,- bieden wij u een geheel verzorgd 8 daags fietsevent. De accommodaties zijn het net geheel gerestaureerde Ca'Palazzo, landgoed Vellaneta
en het eveneens net gerenoveerde hotel Pineta in het historische stadje Cagli.
Voor €450,- boekt u een lang weekend van vrijdag - maandag in het juist gerenoveerde Hotel Pineta te Cagli. U doet dan mee aan het volledige programma voor die dagen incl. logies maaltijden en bijbehorende dranken.
 
 
Dag 1 Aankomstdag woensdag 9 mei

v/a 12.00 Aankomst in de accommodatie Eric breukink giro d'italia 2009 apartments le marche

14.00 Welkomstwoord en eventueel kleine tocht
20.00 Diner

Dag 2 Finish Fano Donderdag 10 mei

09.30
Vertrek naar Fano per fiets natuurlijk. Een etappe van 50-60 km door deels geaccidenteerd terrein.
In Fano gebruiken we een (vis)lunch (13.00) en is er gelegenheid om de stad te bezichtigen en natuurlijk de girogekte en finish mee te maken. We zorgen voor een beveiligde fietsstalling.
17.30
Vertrek uit Fano met de fiets naar de accommodatie. Idem.
20.30 Diner
 

 

Dag 3 Start Urbino
07.30 Vertrek naar Urbino per fiets
10.00 Start in Urbino (Foto met de renners. De Raboploeg heeft al toegezegd)
12.00 vertrek uit Urbino naar de accommodatie per fiets
Fietsroute Ca Palazzo - Urbino - Ca Palazzo (onderweg lunch)
 
20.30 Diner
 
 
 
 
Dag 4 Vrije rustdag Zaterdag 10 mei
11.00 Tijrit Monte Petrano
14.00 Pastalunch op Monte Petrano
20.30 Diner
Dag 5 Brevetto M'Nerone

08.30 Monte Nerone (klik voor meer info)

18.00 laatste finish

20.30 Diner

 

 

 

Dit is het parcours voor een dubbele beklimming van de Monte Nerone. Voor de ultime BIG Challenge, waarin je alle drie hellingen 1 keer beklimt op één dag is het parcours ongeveer 30km langer.

Dag 6 Maandag Vrije dag

Facultatief:

- Kookworkshops Op Ca'Palazzo
- Proeverij Pergola (Ekotur)
- Wandeling naar Frontone (zie hiernaast)
- Wijnproeverijen (Vila Ligi, Moro D’Alba, Jesi, ….)

- (Truffel) (natuur) wandeling

- MTB tocht met plaatselijke gids

- Bezoek Mondavio, Corinaldo, Bronzi Dorati, …


Dag 7 Dinsdag 15 mei Finish Assisi

09.30 vertrek naar Assisi per fiets over ca 100km

14.00 Aankomst Assisi bezichtiging en lunch
17.00 Finish Giro
18.00 Terug met de bus naar accommodatie
20.30 Diner


Dag 8 Vertrekdag

9.00 Ancona Luchthaven, vertrek per eigen vervoer, verlening met Hemelvaartsweekend of goed getraind aankomen voor de StevenRooksClasic. Combinatie arrangement met overnachting in Parkhotel Rooding mogelijk.
Prijs €749,- resp. €699,- * Inclusief: * (zie aanbiedingen sponsoren)
 
- Bijna alle maaltijden zie programma (incl. huiswijn,water,koffie en digestief)
- Reisbegeleiding incl. Steven Rooks (bij grote deelname extra begeleiding)
 
Exclusief:
- Reis naar Cagli
- Reis- en ongevallenverzekering
- Extra consumpties buiten de maaltijden en borrels die in het programma zijn opgenomen.

 
 
Fietsen in Italie Biking in Italy apartments le Marche
 
Steven rooks parkhotel valkenburg Cima Bibi apartments le Marche
 
Top van de Monte Nerone Steven met Giiordano (l 'Uomo del Monte Nerone 25 keer in 2011)
 
parkhotel valkenburg in Italy
 
Steven op Ca'palazzo met Sponsor Parhotel Valkenburg ploeg
 
 
Top van de Monte Nerone
 
 
 
Steven in Gola Piobbico met Wijnand (Ca'Palazzo)
 
 
Top Monte Nerone (Dorpje in dal is Pianello)
 
 
Monument Giro etappe 25 mei 2009

 
De juiste voorbereiding 
voor jouw Giro Weekend

 

 
 


Wielerhotel
ValkenburgGola del Furlo