Programma 14-19 mei 2014
 
           Giro-zesdaagse
 
        met Steven Rooks

Festa dei Ceri, 1000 Miglia en Giro d'Italia
 
 
Biking in Italy apartments Le MarcheNet als de editie van 2012 bieden we weer een volledig verzorgde fietsclinic. Vanwege het culinaire programma en de mogelijkheid met de volgbus mee te rijden en of onderweg elkaar te ontmoeten, is het ook voor niet fietsende partners zeker ook een bijzondere vakantieweek.

Met zaterdag de Giro d'Italia met een doorkomst en de finish op de Carpegna, de trainingberg van Marco Pantani. Dat wordt een waar Italiaans wielerspektakel dat je niet mag missen.

De deelnemers moeten beschikken over een goede fietsconditie. Er wordt echter rekening gehouden met de soms grote krachtsverschillen.  Voor wie weet wat het is om te fietsen in de Ardennen en Alpen is de clinic dus geschikt. Voor de echte klimgeiten, hebben we af en toe iets extra's in gedachte. Zo kun je op zaterdag kiezen uit 1 of 2 keer de Carpegna.
 
Woesdag Is er mogelijkheid van aankomst op Pergugia (Charleroi) of Bologna (Amsterdam, Weeze) vandaar Van Perugia is het een ca 70 km fietstocht. Van Bologna (ca 13:00 uur) eerst een transfer naar de kust en vandaar ook een ca 60 km fietstocht.  Rond 18:00 komen we aan en staat 's Avonds de rijkelijk verzorgde cena te wachten. Zo is de eerste dag gelijk een fiets- en vakantiedag.
 
 
Donderdag 15 mei is Gubbio Feste dei Ceri. Het feest van de kaarsen. Net als in de editie van 2012 zullen we een tocht naar Gubbio maken gelegenheid hebben om de stad te zien en het feest mee te maken. We rijden door het dal onder de Acuto, Cucco en Petrano en 5 km voor Gubbio ligt het hoogste punt (een 5km klim) Voor niet fietsende reisgenoten is er mogelijkheid om dus wat uitgebreider in het feest van de kaarsen in Gubbio te duiken.. Route onder voorbehoud.

Vrijdag 16 mei bezoeken we aan de kust de passage van de 1000 Miglia. Een tocht door de heuvels en dalen van de Valle de Cesano. Aan de kust wordt een ruime stop ingepland om het spektakel van de 1000 Miglia aan ons voorbij te laten trekken, waarna de terugweg wordt aanvaard door de vallei en er voor de kanjes op het laatst nog twee klimmen worden ingepast. Er is ook een mogelijkheid op deze dag aan te komen op Ancona met de vroege vlucht uit Weeze (minimaal 8 personen) en bij de passage van de 1000 Miglia aan te sluiten bij de groep voor de terugweg. Voor enkele niet fietsende reisgenoten is er plaats om een tocht mee te maken in een Oldtimer. Route onder voorbehoud
 
Zaterdag is de Girodag. Dan rijden we over Cagli over het giro parcours naar de Carpegna, de trainingsberg van Marco Pantani voor een doorkomst en Finish van de renners om aldaar het Girospektakel te beleven. Giro-Etappe
Op deze zaterdag organiseert Cagli een internationaal Pijprokersfestival.
 
De zondag is er weer een fietsdag die in overleg met de groep zal worden ingevuld. Eventueel bieden we dan zowel een zwaar als een licht programma. Voor deze dag staat de Brevetto di Monte Nerone op het programma. Deze dag organiseert men in Cagli de dag van het Italiaanse lied. Geweldig om deze Italiëbeleving mee af te sluiten.

VIP Programma: Naast logies en begeleiding is iedere dag is inbegrepen : een ontbijt, lunch (incl. water en koffie/thee) en diner (incl. water, huiswijn, koffie thee en digestief) opgenomen.
Woensdag is de aankomst dag op de luchthaven van Perugia of Bologna en eventueel vrijdag Ancona. Voor wie er al is met eigen vervoer, wordt een transfer naar de luchthaven geregeld om vandaar met de groep mee te fietsen.
Maandag is de vertrekdag, maar er kan natuurlijk verlengd worden.

Prijs :

€645,-
pp Incl. Fietstransfer Ned-Italië. Groepskorting (min 8 personen) in overleg.


 
 

Foto : Samen met Steven Rooks op de top van de Monte Nerone mei 2012
 
======================================================

   Programma 9-16 mei 2012
 
           Giroweek
 
     met Steven Rooks 
 
NB: op zaterdag 11 mei 2013 staat de tijdrit van Gabbice Mare naar Saltara op het programma.
 
Zie ook hier!
 
 
Deze week staat geheel in het teken van de Giro 2012. De Giro doet achtereenvolgens op 10 mei Fano, op 11 mei Urbino en op 16 mei Assisi aan. We hebben een basisprogramma samengesteld waarin er naast de wielerclinics ook ruimte is voor een facultatief nevenprogramma of individuele uitstapjes. Op deze manier hopen wij niet alleen een goed fietsprogramma te bieden maar ook een interessante kennismaking met Le Marche. Er is dus voldoende reden voor niet fietsende partners om samen naar Pergola en omgeving af te reizen. De heuvelachtige omgeving ligt met vele eeuwenoude stadjes en burchten via rivierdalen, -kloven en valeitjes tegen de Apenijnen met de Monte Nerone, Petrano en Catria. Een ideale fiets-, wandel en dus vakantieomgeving. De beschikbare accommodaties zijn ook bij uitstek geschikt voor een reünie van oude fietsmaatjes en iedereen die daar inmiddels bij hoort.
De omgeving heeft ook op culinair gebied alles te brengen wat men als vakantieganger van Italië verwacht. Het is ook de streek van de Tartufo. De oogst is er jaarlijkse erg afhankelijk van de voorgaande seizoenen. Begin mei is de kans de Tartufo al gevonden wordt echter erg klein. Wanneer u in de Toscane nog wel eens geschrokken bent van de prijzen, zult u merken dat u in Le Marche en zeker rond Cagli, nog ouderwetse waar en gastvrijheid voor uw geld krijgt.
Voor €699,- bieden wij u een geheel verzorgd 8 daags fietsevent. De accommodaties zijn het net geheel gerestaureerde Ca'Palazzo, landgoed Vellaneta
en het eveneens net gerenoveerde hotel Pineta in het historische stadje Cagli.
Voor €450,- boekt u een lang weekend van vrijdag - maandag in het juist gerenoveerde Hotel Pineta te Cagli. U doet dan mee aan het volledige programma voor die dagen incl. logies maaltijden en bijbehorende dranken.
 
 
Dag 1 Aankomstdag woensdag 9 mei

v/a 12.00 Aankomst in de accommodatie Eric breukink giro d'italia 2009 apartments le marche

14.00 Welkomstwoord en eventueel kleine tocht
20.00 Diner

Dag 2 Finish Fano Donderdag 10 mei

09.30
Vertrek naar Fano per fiets natuurlijk. Een etappe van 50-60 km door deels geaccidenteerd terrein.
In Fano gebruiken we een (vis)lunch (13.00) en is er gelegenheid om de stad te bezichtigen en natuurlijk de girogekte en finish mee te maken. We zorgen voor een beveiligde fietsstalling.
17.30
Vertrek uit Fano met de fiets naar de accommodatie. Idem.
20.30 Diner
 

 

Dag 3 Start Urbino
07.30 Vertrek naar Urbino per fiets
10.00 Start in Urbino (Foto met de renners. De Raboploeg heeft al toegezegd)
12.00 vertrek uit Urbino naar de accommodatie per fiets
Fietsroute Ca Palazzo - Urbino - Ca Palazzo (onderweg lunch)
 
20.30 Diner
 
 
 
 
Dag 4 Vrije rustdag Zaterdag 10 mei
11.00 Tijrit Monte Petrano
14.00 Pastalunch op Monte Petrano
20.30 Diner
Dag 5 Brevetto M'Nerone

08.30 Monte Nerone (klik voor meer info)

18.00 laatste finish

20.30 Diner

 

 

 

Dit is het parcours voor een dubbele beklimming van de Monte Nerone. Voor de ultime BIG Challenge, waarin je alle drie hellingen 1 keer beklimt op één dag is het parcours ongeveer 30km langer.

Dag 6 Maandag Vrije dag

Facultatief:

- Kookworkshops Op Ca'Palazzo
- Proeverij Pergola (Ekotur)
- Wandeling naar Frontone (zie hiernaast)
- Wijnproeverijen (Vila Ligi, Moro D’Alba, Jesi, ….)

- (Truffel) (natuur) wandeling

- MTB tocht met plaatselijke gids

- Bezoek Mondavio, Corinaldo, Bronzi Dorati, …


Dag 7 Dinsdag 15 mei Finish Assisi

09.30 vertrek naar Assisi per fiets over ca 100km

14.00 Aankomst Assisi bezichtiging en lunch
17.00 Finish Giro
18.00 Terug met de bus naar accommodatie
20.30 Diner


Dag 8 Vertrekdag

9.00 Ancona Luchthaven, vertrek per eigen vervoer, verlening met Hemelvaartsweekend of goed getraind aankomen voor de StevenRooksClasic. Combinatie arrangement met overnachting in Parkhotel Rooding mogelijk.
Prijs €749,- resp. €699,- * Inclusief: * (zie aanbiedingen sponsoren)
 
- Bijna alle maaltijden zie programma (incl. huiswijn,water,koffie en digestief)
- Reisbegeleiding incl. Steven Rooks (bij grote deelname extra begeleiding)
 
Exclusief:
- Reis naar Cagli
- Reis- en ongevallenverzekering
- Extra consumpties buiten de maaltijden en borrels die in het programma zijn opgenomen.

 
 
Fietsen in Italie Biking in Italy apartments le Marche
 
Steven rooks parkhotel valkenburg Cima Bibi apartments le Marche
 
Top van de Monte Nerone Steven met Giiordano (l 'Uomo del Monte Nerone 25 keer in 2011)
 
parkhotel valkenburg in Italy
 
Steven op Ca'palazzo met Sponsor Parhotel Valkenburg ploeg
 
 
Top van de Monte Nerone
 
 
 
Steven in Gola Piobbico met Wijnand (Ca'Palazzo)
 
 
Top Monte Nerone (Dorpje in dal is Pianello)
 
 
Monument Giro etappe 25 mei 2009Tips voor fietsers

O-Sommet Centra 
 
 
Wielerrevue
Altijd op de hoogte


Wielerhotel
ValkenburgGola del Furlo