Fietsprogramma 2019
 
Ook in 2019 is het fietsprogramma weer verder uitgebreid. Hieronder de speciale events en daar weer onder een inkijkje in het verleden. In de kolom links vind je nog veel meer over fietsen rond Ca'Palazzo. Ca'Palazzo heeft sinds eind 2017 ook een eigen oefenparcours voor het verbeteren van de rijvaardigheid. Dat train je met de MTB, maar het komt voor de racefiets ook zeker van pas (zie Sagan). Een voorbeeld van wat dat kan inhouden zie je via deze link.

 
Specials 2019
 
17-20 mei           Giroarrangement etappe Pesaro en Tre Monti (zie Programma)
2 juni                  GF Straducale Urbino
Juni September    Fietsmaanden
 

 
In oktober wellicht nog een MTB en Truffel event.
 
Op aanvraag zijn er arrangementen op maat mogelijk met Steven Rooks en Eric van de Boogaard.
 
 
Voorbeelden:
 
 MTB Culinaire Mtb Clinic 2017

 

Samen met Fietsen-in-Italie.nl organiseert Ca'Palazzo weer een Culinaire MTb Clinic van vrijdag 21 t/m maandag 24 oktober. Dit is het laatste weekend dat ook nog goedkoop met Ryanair van Weeze gevlogen kan worden op Ancona.

Je fiets wordt gebracht naar de luchthaven en zo fiets je vanaf de Ancona Airport (ca 14 uur) naar Ca'Palazzo.
Op zaterdag en zondag wordt er gefietst over de strade bianche en tracks rond Ca'Palazzo en Monte Catria.
Eric van den Bogaard (links op de foto) geeft tips en tricks. Eric is fysiotherapeut met als specialiteit bike fitting. Eric was ook 3e op het afgelopen NK mtb 2016 Masters 30 plus. En we noemen het niet voor niets een Culinaire clinic. Het eten en drinken zal goed verzorgd zijn. Eric heeft al vele keren getraind rond Ca'Palazzo en ja, ook de week voor zijn 3 plaats op het NK. Meer lezen? Klik hier bij fietsen-in-italie.nl

 


 

3 Giorni dei 3 Monti 2016

 
Tijdens het weekend van de Nationale feestdag 2- 5 juni zijn er de 3 dagen van de 3 bergen (Monte Catria, Monte Petrano en Monte Nerone). In en rond Cagli wordt dan een gevarieerd programma aangeboden van alles wat er op en rond de 3 bergen te beleven valt. Speciaal op de Monte Catria is in 2014 en voorjaar 2015 veel geïnvesteerd. De Refugio is geheel gerestaureerd met een goed restaurant. Er zijn 6 hike tracks van 1 tot 6 uur uitgezet en 6 MTB routes. De kabelbaan moet per april zijn voorzien van gesloten cabines die vanuit het dal vlak bij Frontone gaat naar de Refugio, welke dan ook het uitgangspunt is van wandel, Nordik walking en MTB tochten.
Tijdens de dagen organiseert Ca'Palazzo samen met Fietsen-in-Italie.nl en de locale wielerzaak een fietsdriedaagse. De zaterdag en zondag staan in het kasteeldorpje Frontone in het teken van de Sapori Terra di Catria. Vele producenten in een ruime circel rond de Catria zullen hun producten presenteren. Niet alleen waar Italië traditioneel om bekend is, de wijn, de kaas en salumi maar wat te denken van de nieuwe biercultuur met o.a. Birra Colesi die in 2014 in Duitsland de gouden medaille won met hun speciaal Triplo Mato in de categorie "belgisch Tripel" en dat nb. voor de nr. 2 Bersalis Tripel uit het Belgische Beersel. Genoeg aanbod dus ook voor de meereizende niet fietsers.
 
Het fietsprogramma is als volgt:
 
Dag 1 Donderdag 2 juni Nationale feestdag
 
We maken een eenvoudige tocht door de regio en bezoeken verschillende burchten.
 
Dag 2 Vrijdag 3 juni Giro dei Tre Monti
 
Deze dag kunnen de echte klimgeiten zich eens flink uitleven. Het parcoursFietsen in Italie Biking in Italy Le Marche Apartments gaat over de drie bergen zoals deze ook opgenomen waren als sluitstuk van de Koninginne-etappe van de Giro d'Italie op 25 mei 2009. Een etappe die toen door Sastre nipt voor Menchov werd gewonnen, maar waar Menchov samen met de Rabomannen dominant de basis legde voor zijn uiteindelijke overwinning in die 100 jarige Giro. Deze zaterdag is er een keuze uit:
 • Brons : Cagli, Pianello, Moria, Cantiano, Cagli, Monte Petrano
 • Zilver : Idem brons maar in Pianello ook de Monte Nerone
 • Goud : Idem zilver maar dan in Catiano via Chiaserna over de Catria naar Cagli en Petrano
Dag 3 zaterdag 4 Juni Sotto i Tre Monti (Abazzie e Birre)
 
Deze dag is er de keus tussen een eenvoudig en een wat inspannender rondje. De tochten voeren langs abdijen en kleine ambachtelijke bierbrouwers.
 
 • ca 65 km : Frontone, Fonte Avelane, Scheggia, Cantiano, Moria, Cagli, Frontone, Castello
 • ca 115 km: Idem en vanaf Cagli - Acqualagna, Pergola, Frontone Castello.
 
Dag 4 zondag Rustdag of dag van vertrek
 
Aan deze dag zullen we op Ca'Palazzo een culinaire inhoud geven.
 
Voor de Strava liefhebbers hierbij de link naar de KOM

 

Historie

 
Vergelijkbare events met Steven Rooks kunnen we voor u samenstellen.

 
Enkele fietstochten voor op de Garmin : Fietsen vanaf Ca'Palazzo

Giro Clinic 14 t/m 18 mei 2014
 
Ca'Palazzo organiseert samen met Steven Rooks net als in 2012 weer een fietsclinic rond de Giro d'Italia. In 2014 van woensdag 14 mei t/m zondag 18 mei. Behalve de Giro ook een bezoek aan Festa dei Ceri in Gubbio, een passage van de Mille Miglia aan de kust en de dag van het Italiaanse lied in Cagli. Een 5 daagse die dus ook heel bijzonder is zonder fiets.
Zie ook "programma" en voor een impressie wat jullie te wachten staat hieronder een verslag van 2012.
 
 
Op zaterdag 17 mei is er een Etappe die door Cagli en Acqualagna gaat richting de Carpegna, de trainingsberg van Marco Pantani. We zullen die dag een deel van het Parcours rijden naar de top van de Carpegna om daar de renners aan te moedigen  bij de skipiste om daarna de terugweg te nemen om de dag te eindigen met een plons en Cena op Ca'Palazzo. Zo krijgt ook deze clinic in 2014 weer een Girotintje.
De zesdaagse is van woensdag 14 t/m maandag 19 mei (met uitbreiding mogelijk)
 
How to come? met Ryanair van Weeze op Ancona nl. Maandag-vrijdag vertrek Weeze ca 7 uur, aankomst en vertrek in Ancona ca 9 uur en aankomst in Weeze ca 11:30. Charleroi / Stansted - Ancona. Weeze / Charleroi Bologna en Perugia.
Of
KLM de dagelijkse vlucht Schiphol op Bologna.
Lufthanza vliegt ook op Ancona van Rotterdam.
 
Blijf op de hoogte en maak Contact
 
De Clinic 2012 is geweest van 9-16 mei. Zie onderaan deze pagina een kort verslag en fotoimpressie.
 
 
 
Het routeschema voor de Giro 2012. Hieronder de etappes die binnen redelijke afstand van Ca'Palazzo liggen.
 
     
 
Groepsfoto in Fossombrone met Steven Rooks en Andrea Tafi.
 
 
                             Actie 
 
Bij aanmelding voor 1 april 2012 een gratis herinneringsbroek&shirt van Italiaanse Tafisnit 
                                                  (zie groepsfoto boven)
 
En voor de triatleten onder jullie ligt er op 6 mei 2012 nog een uitdaging in de Colli Marathon van Barchi naar Fano.
 
 • 10 mei Modena - Fano 199km   (Fano ca 55 km fietsen)
 • 11 mei Urbino - Porto Sant'Elpidio (207 km) (Urbino ca 50 km fietsen)
 • 12 mei Recanati - Rocca di Cambio (202 km) (Recanati ca 80 km)
 •  
 • 15 mei Citavecchi - Assisi (187 km) (Assisi ca 80 km)
 • 16 mei Assisi - Montecatini Terme (243 km)
 •  
  Houd deze dagen maar vast vrij in je agenda. Van 9-16 mei organiseren we een zeer speciale wielerweek.
  Fano en Urbino zijn stadjes die een bezoek zeker waard zijn. Ze zijn vanuit Cagli/Ca'Palazzo goed te fietsen op één dag in twee etappes.
  Het exacte parcours van de Giro 2012 is bekend. De rit vanuit Urbino gaat via Fossombrone door de heuvels en via San Lorenzo in Campo langs Corinaldo naar de finish bestemming. Ideaal om 's ochtends vroeg naar de start te fietsen, de renners van dichtbij te zien en dan via het parcours terug naar Ca'Palazzo.
  Assisi is van grote schoonheid. We gaan 's ochtends per fiets naar Assisi (80-100km) en terug met een busje (of meegekomen vrienden).  Er is dan genoeg tijd om Assisi te bewonderen, te lunchen en de finish mee te maken.
  Op 13 en 14 mei hebben we ruimte in het programma voor een tijdrit van Cagli naar de top van de Monte Petrano (de finishberg van de Giro 25 mei 2009) en de Brevetto Monte Nerone.
   
  Nu aanmelden kan. Direct op de hoogte gehouden worden ook. Mail dan naar mbdrost@xs4all.nl
   
  Zie ook onder programma
   
  Prijs €699,- pp op basis van 2 persoonskamer en F&B (ontbijt, lunch en diners).  Avondeten is incl. huiswijn, koffie en digestief! incl. begeleiding (andere extra's worden later bekend gemaakt. Ook koffie en water onderweg is inbegrepen. Volgbus met verzorging.Transfer van de luchthaven is per fiets en volgbus voor de bagage). U hoeft uw knip alleen te trekken voor extra luxe wijnen.
   
  Wilt u een exclusief programma voor een eigen groep op maat mail dan!
   
   
  Klik hier voor PDF advertentie Wielerrevue 
   
   
   
   
   
  De organisatie van de clinics en nevenprogramma is in handen van   Ca'Palazzo  met advies van Steven Rooks.
   
   
   
  Pergola en Cagli zijn gelegen in het hart van de Italiaanse provincie Le Marche. Op 25 mei 2009 waren de twee stadjes respectievelijk start en finishplaats in de jubileumeditie van de 100 jarige Italiaanse Giro. De Koninginneetappe over 237 km en meer dan 4500 hoogte meters over o.a. De Monte Nerone, de Monte Catria en de aankomst op de Monte Petrano. Een rit die door Sastre gewonnen werd en waarin Raborenner Menchov de basis legde voor zijn uiteindelijke eindoverwinning.
   
  Steven Rooks Wielerclinic marche fietsvakantie
   
  Klik hier voor een wielerverslag van een gast.
   
   
   
   
  Giro over "Tre Monti"
   

  Wielerclinics met Steven Rooks


  Dit is het decor voor een de wielerweek Steven Rooks nelle Marche. In deze week worden onder deskundige begeleiding van Steven Rooks een viertal clinics verreden. Net als bij de Giro 2009 zullen Pergola en Cagli de wielerstadjes zijn. Alle aspecten van het wielrennen in deze bijzondere omgeving komen aan bod. Naast de genoemde echte cols rijden we over glooiende wegen met plotseling verradelijke klimmetjes, langs riviertjes en door rivierkloven. We rijden over geaccidenteerd heuvellandschap met prachtige vergezichten, verscholen stadjes en pronkende burchten. En we rijden natuurlijk ook een deel van de Giro etappe 2012 vanuit de startplaats Urbino. Het is een clinic (dus geen wedstrijd) voor zowel jong als oud waarbij een goede conditie wel onontbeerlijk is. Sportiviteit en gezelligheid gaan deze week samen. Natuurlijk is er af en toe voor de snelle mannen en de echte berggeiten ook gelegenheid om de eigen grenzen te verkennen. De Brevetto Monte Nerone is de ultime Chalange. Een onvergetelijke fietsvakantie.
   
  Het is ook mogelijk om speciaal voor een groep een op maat gemaakte clinic te verzorgen.
   
   Tip: U stuurt een bus met de fietsen vooruit en boekt met de groep een goedkoop ticket met Ryanair Weeze-Ancona. Vlucht schema is  maadag, woensdag en vrijdag. Charleroi - Ancona: zo-ma-woe-vr
  Amsterdam - Bologna met KLM 3 keer per dag.
  Met de fiets van Ancona naar Ca'Palazzo is ca 80 km over heuvelachtige wegen.
   

  Wachten op de Petrano
   
  Rechts:
  Amstrong laat
  zich als
  laatste zien

    
  Record truffel
  En Le Marche heeft meer te bieden

   
  Naast het wielrennen is er gedurende de week ook tijd en gelegenheid ingeruimd om kennis te maken met al het culinaire dat deze streek te bieden heeft. Zo is er mogelijkheid voor een wijnproeverij, een proeverij van streekproducten en natuurlijk mag een kennismaking met de Tartufo (truffel) in deze week niet ontbreken.
  Vlakbij liggen ook de grotten van Frasassi, een enorm grottencomplex dat pas in de jaren zeventig is ontdekt. In de hoofdkamer zou eenvoudig de Duomo van Milaan passen. Meer dan alleen een fietsvakantie.  Accommodatie


  De accommodatie op Ca'Palazzo biedt verschillende mogelijkheden. Er zijn 2 persoons, 4 persoons en 6 persoonsappartementen. Ca'Palazzo heeft een groot zwembad met een prachtig uitzicht op de Petrano en Nerone. Op deze manier heeft u ook de mogelijkheid om met vrienden en of familie uw eigen vakantie te combineren met deze sportieve uitdaging. Op Ca'Palazzo verblijft Steven Rooks.

   
   

   
   
   Klik hier voor PDF advertentie Wielerrevue 
   
  Verslag & Foto's van de Giroweek mei 2012
   
   
  Andrea Tafi en Astrid bij Girostart in Urbino
   
  Op zaterdag 12 mei, de dag na de partenza in Urbinino, besloten we ons programma aan te passen vanwege de slechte weersvoorspelling voor de komende zondag. Er waren mensen die de maandag wilden vertrekken en de Nerone moest beklommen worden. Hiernaast zie we hoe stralend de zaterdag nog was. Het zou zelfs een buitengewoon warme dag worden. Hiernaast zijn we tussen Cagli en Cantiano vlak voor de afslag naar Moria. Op die manier rijd je om de Monte Petrano naar Pianello. Pianello ligt aan de voet van de Nerone. We hebben de klim genomen die ook in het programma zat van de Giro van 25 mei 2009. Voorwaar geen gemakkelijke klim, maar iedereen heeft hem uitgereden. Hieronder zie je de groepsfoto op de doorkomst top van de Nerone. Ter gelegenheid van de Giro van 2009 is daar een monument geplaatst. Rechtsonder zie je Giordano. Hij is de bedenker van de Brevetto Monte Nerone. Wij schakelden bijna allemaal een licht verzet. Vaak een 34*28, maar Steven liet zien dat hij ook de 39*23 als kleinste verzet nog rond kon krijgen, alhoewel hij ook graag toegaf een wat lichter verzetje ook wel lekker te hebben gevonden.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Groepsfoto bij Giromonument op de Monte Nerone.
   
  Vanauit Ca'Palazzo reden we eerst via Cagli, Cantiano en en klimmetje naar Moria rond de Petrano en daalden af naar Pianello. Pianello ligt aan de voet van de Monte Nerone. Je kunt dan kiezen voor de geleidelijke klim of de klim die ook in het programma van de Giro van 2009 zat. Na veel soebatten besloot iedereen te kiezen voor het echte werk en werd direct in Pianello de klim ingezet. Uiteindelijk zouden we allen fietsend de top bereiken en daar aangekomen stond Giordano ons op te wachten. Giordano is namens de BIG de man van de Nerone. Hij is ook de bedenker van il Brevetto di Monte Nerone, een uitdaging die je altijd als je in de buurt bent aan kunt gaan. Boven aangekomen is het nog 1,5 km naar het restaurantje, waar we na een pasta de terugweg via Pianllo en Cagli naar Ca'Palazzo vonden. Die avond heeft Valerio de kok van Le Fontane zijn best voor ons gedaan.
   
   
  Steven Rooks, Andrea Tafi en de groep in Fossombrone.
   
  We nemen na een leuke zonnige rit afscheid van Andrea Tafi. Toen ik samen met Tafi het klimmetje naar Uribno nam, babbelde hij er lustig op los en hijgde ik wat terug. Mijn Italiaans werd allengs minder en ik dacht "gelukkig zijn telefoon gaat". Die nam hij natuurlijk op, want zo zijn Italianen. Helaas voor mij viel hij toen al bellend in zijn normale ritme en fietste per pedaalslag een paar meter bij me weg.
  Ons wacht na het afscheid nog slechts de Barbanti. De klim van Cartoceta di Pergola naar Pergola, de vindplaats van de Bronzi Dorati die we zondags in het museum van Pergola bezocht hebben. Van die kant is het een pittige klim met een flink stuk wel 15%. Bovenop is het 6 km dalen naar Pergola. De klim is vanaf Pergola een stuk lichter dus. In Pergola stond bij Tratoria del Borgo een door Stefano verzorgde uitbundige lunch klaar.
   
   
   
  Rennerskwartier Finish in Fano.
   
  Steven analyseert met een oude bekende. In Fano zagen we ook een op achterstand gereden en volkomen verfrommelde Theo Bos binnenkomen. Steven sprak nog even met hem en adviseerde hem te stoppen en te proberen zo snel mogelijk te herstellen. Later lees ik deze link . Ja en dan moeten we toch weer het oog van de meester erkennen. Nu heeft Theo wellicht tegen beter weten in nog voor S&B wat meegereden en helaas waarschijnlijk het probleem erger gemaakt. Nu maar hopen dat hij snel herstelt en het niet jaren door blijft zeuren.
   
   
   
   
  Bronzi Dorati Cartoceto di Pergola.
   
  De Zondag was plots een koude regenachtige dag. De Monte Nerone stond eigenlijk op het programma, maar die lag in de wolken en het sneeuwde er zelfs een beetje. Gelukkig was het aangekondigd, dus konden we het programma bijtijds aanpassen.  De dag hebben we goed besteed met een bezoek aan het Museum van Pergola, waar de Bronzi Dorati staan opgesteld. Een beeldengroep die door boeren in de zeventiger jaren in Cartoceto di Pergola, tijdens het ploegen ontdekt werd. Rond het begin van de jaartelling moeten ze verstopt zijn, diep onder de aarde en 2000 jaar later kwamen ze door de werking van de aarde weer boven. Niet meer helemaal heel en compleet, maar nog steeds een misterie.
   
   
   
  kevin de Vries interview Slagter Giro UrbinoOp de foto met Sindaco Catena van Cagli.
   
  Andrea Tafi wachtte ons op en na een koffie op het terras van Commercio en een fotosessie met de sindaco van Cagli konden we met Steven, Andrea en enkele plaatselijke fietsers op weg naar Urbino. In Acqualagna was het linksaf 4 km klimmen en daarna afdalen nar Fermignano. We waren allemaal gekleed in teamkleding van het merkTafi4U en gesponsord door Parkhotel Valkenburg. Aangekomen in Urbino was er ruime mogelijkheid om ons tussen de renners, bussen en materiaalwagens te begeven. Kevin de Vries onze verslaggever van Wielerland kon nog een interview met Slagter afnemen en Steven en Andrea ontmoetten vele oude en nieuwe bekenden.
   
   
   
   
   
   
  Vanaf de Luchthaven van Ancona werd gelijk de eerste etappe aanvaard naar Ca'Palazzo.
   
  Het is een mooie glooiende tocht over Chiaravalle, waar we koffie dronken en een broodje aten, want iedereen was al vroeg uit de veren om om 7 uur 's ochtend het vliegtuig in Weeze te redden. In Corrinaldo, zo ongeveer halfweegs, maakten we de volgende stop op een mooi terras onder de stadsmuren van één van de mooist gerenoveerde stadjes van Italie. Na de nodige cola, koffie en water was het tijd voor de tweede helft van de eerste dag. Het was prachtig weer en ca 1,5 uur later was de aankomst op Ca'Palazzo waar na de douche de pasta klaar stond. Het begin van de fietsweek was een feit.
   
   
  De Donderdag stond een pittige tocht naar Fano en weer terug op het programma. In Fano was die dag de finish van de min of meer vlakke etappe van Modena naar Fano. Alleen rond Pesaro waren een paar heuveltjes opgenomen. We zijn binnendoor langs Frate Rossa, Barchi, Orceano naar Fano gereden. In Fano hebben we, in het schitterd op de pier gelegen restaurant Calemare gegeten en daarna de sfeer van Fano als finishplaats van de Giro opgesnoven. Terug namen we de oude Via Flaminia. Die is zo goed als vlak tot aan Fossombrone, vandaar via Isola di Fano naar Pergola of binnendoor bij Cartoceto di Pergola over Tarugo naar Fenigli en Ca'Palazzo. Die laatste weg gaat wel stukjes over een strada bianca.