Patrick Smit Mtb Techniek Clinic


Ca'Palazzo Italia


Er komen steeds meer Mtb gebieden en de track's worden technischer. De clinic omvat 8 dagen vanuit de accommodatie Ca' Palazzo in Italie. De focus ligt op rijvaardigheidtrainingen: o.a. balans, stoppies, wheelies, drops en omzetten. Dit is niet alleen super voor kinderen, maar ook voor volwassen rijders om hun technieken op de Mountainbike te verbeteren. We gaan de bergen in, rijden over de vele strade Bianche en bezoeken de Bike Parks van de Monte Catria, Doglio, Fossombrone. En dat in een Italiaanse setting, waar ook de inwendige mens verwend wordt.
 
 
 
 
 
Ca'Palazzo

Ca'Palazzo is een borgo die in 2009 geheel gerenoveerd is met behoud van het historische karakter en toevoeging van de gewenste luxe. Er is een zwembad van 7 bij 18 m1 met een groot terras en werkelijk een panoramisch uitzicht over de vallei naar de apennijnen. Zo kun je bij thuiskomst met een glaasje op het terras nog nagenieten van de bergen en heuvels waar je nog maar zojuist hebt vermaakt en uitgeput.Ca'Palazzo heeft 4 tweepersoons, 2 vierpersoons en 2 zespersoons appartementen.
 
Programma

Dag 1. Het programma gaat uit van een aankomst op de luchthaven Ancona rond 13.30. vanuit de luchthaven fietsen we eerst langs de kust (eventueel deels over het strand) daarna het binnenland in, een leuke stop op een terasje onderweg, met als bestemming Ca'Palazzo. De huurfietsen worden gebracht en de baggage gaat mee. Bij aankomst zijn er gezonde en voedzame wraps, water en sap meegenomen. Deelnemers die al eerder op Ca' Palazzo zijn aangekomen kunnen ook aansluiten.
 
Dag 2-7. Het programma wordt bij aankomst definitief besproken. Na het ontbijt begint iedere dag op het terrein van Ca' Palazzo met enkele techniekoefeningen. Daarna trekken we erop uit. We bezoeken o.a. de bike Parks van de Monte Catria, Doglio, Fossombrone, doorkruisen de strade bianche in het heuvellandschap rond Ca'Palazzo. En natuurlijk bezoeken we de historische stadjes in de directe omgeving. Bij thuiskomst heeft gastheer
Wijnand de Pasta klaar en kunnen we relaxen aan het zwembad of even uitrusten in het appartement. 's Avonds staat er een 3-4 gangen diner klaar. Verder organiseren we in de gezellige 
historische cantina van Ca'Palazzo een wijn- en bierproeverij.
 
Dag 8. Dit is de dag van vertrek. We moeten om 13 uur op de luchthaven zijn. Na het ontbijt is er voor de onvermoeibaren een mogelijkheid naar de luchthaven te fietsen. De rest gaat per minibus ca 10:30 naar de luchthaven en doen we een kleine toeristische route met een koffie stop en stadswandeling in Corinaldo.
 
Voeding:

Bij al die inspanning hoort natuurlijk goede voeding. De maaltijden passen we daarop aan. Patrick Smit is welliswaar geen vegetarier, maar eet wel voornamelijk vegetarisch, maar ook de alleseters zullen goed verzorgd worden.
 
Prijs & Voorwaarden

 • Prijs : €795,-
 • Inclusief;
 • Transfers  luchthaven Ancona 
 • 7 overnachtingen o.b.v. 2 personen per kamer
 • Alle eten en drinken op Ca'Palazzo, ontbijt, pastalunch na clinic, diner.
 • Wijnproeverij & Bierproeverij
 • Clinics & Brevetto
 • Aandenken gift
 • Exclusief;
 • Reis naar Italie
 • Huur Mtb €50,- conform voorwaarden
 • Reis- en ongevallenverzekeringConsumpties onderweg (bij ontbijt kan wat voor onderweg worden meegenomen)
 • Proef clinic in Nederland € ...
 

 
 
Ca'Palazzo heeft 8 appartementen van 2-6 personen en ligt in een beschermd heuvellandschap midden tussen de graanvelden, de zonnebloemvelden en de ongerepte natuur in de meest noordelijke deel van le Marche, Pesaro/Urbino. De ligging op ongeveer 420 meter geeft een spectaculair uitzicht over... Lees meer >>>
Tips 2018
Pasen: Slow Food Weekend
Mei&juni  Fietsen-in-italie.nl, Eric vd Bogaard
15 mei Feste dei Ceri Gubio
26/27 mei Cantine Aperte
Kindervakanties: Koken met en door kinderen.
Truffeltijd: jan, feb, jul, aug, okt, nov dec