Proeven met Onno Kleyn

Wijn & Truffel  19-22 oktober 2018
 
 

Onno Kleyn is culinair- en wijnschrijver voor De Volkskrant en van het in 2017 verschenen Culinair Compendium De grote Kleyn. In meer dan 1000 pagina's beschrijft hij daarin de vele aspecten van de culinaire wereld. Smaak, geur en dus proeven is het uiteindelijke genot. En, zoals Onno stelt: door kennis meer genoegen! In het truffelweekend van de gemeente Pergola 19-22 oktober) neemt Onno u, net als in 2017, mee in de culinaire wereld rond Ca'Palazzo in Le Marche (Italia). In De grote Kleyn zijn al vele pagina's aan de truffels gewijd, net als aan de wijn, de Italiaanse keuken en smaak & geur. Maar Onno weet er zo hebben we ook in 2017 mogen ervaren, nog veel meer over te vertellen. Als een levende, bruisende culi-encyclopedie leert hij u alles over de achtergronden van het eten en de wijn.

Een indicatie van wat u gaat meemaken treft u aan in het verslag van de reis in 2017. Maar natuurlijk zullen we daar met Onno in 2018 weer een nieuwe draai aan geven. Dat zal afhankelijk zijn van wat we deze keer nog beter elders voor u kunnen organiseren.

 
 
Arrangement:

Vrijdag 19 oktober

Het arrangement gaat uit van een vertrek van de luchthaven Weeze. Onno zal zich daar bij u voegen (onder voorbehoud omdat Onno wellicht al eerder op Ca'Palazzo zal aankomen). U komt via een rechtstreekse vlucht om ca 13:30 aan op de luchthaven van Ancona. Daar wordt u verwelkomd met iets hartigs en wat te drinken voor onderweg, want we vertrekken zo snel mogelijk naar de eerste stop alwaar we een proeverij als late lunch nuttigen. We vervolgen daarna onze rit naar Ca'Palazzo waar we kwartier maken en een welkomstborrel hebben met een proeverij als antipasti. 's Avonds is het diner.

Zaterdag 20 oktober

Na het ontbijt zullen we deze dag in ieder geval een bezoek brengen aan de markt in Fano. Daar is een historisch gebouwtje ingericht voor locale vissers om van dinsdag t/m zaterdag hun vangst van de dag aan de man te brengen. Op de terugweg doen we enkele producenten aan en is er een proeverij als lunch. 's Avonds hebben we een truffelmenu op Ca'Palazzo.

Zondag 21 oktober

Deze dag staat in het tekenen van de Fiera del Tartufo in Pergola. Een markt die de laatste jaren uitgegroeid is tot een ware foodhappening met een kilometer aan stalletjes en natuurlijk centraal de truffelhandelaren. 's Ochtends is er na het ontbijt een demonstratie truffelhunting, daarna een lichte lunch en 's middags het bezoek aan de markt. In Pergola kunt u deelnemen aan een stadswandeling met bezoek aan het museum van de Bronzi Dorati en rond 17 uur is er een wijnproeverij. 's Avonds nemen we deel aan het culinaire diner dat als afsluiting van de Fiera wordt georganiseerd en daarna gaan we voldaan terug naar Ca'Palazzo alwaar nog een afzakkertje genuttigd kan worden.

Maandag 22 oktober

Het worden inderdaad 4 echte dagen. Na het ontbijt gaan we richting luchthaven via de 'toeristische route'. U ziet een opgraving van een oude Romeinse nederzetting en we maken een stop in het unieke middeleeuwse stadje Corinaldo. Om 13 uur komen we aan op de luchthaven en kunt u voldaan en vol ervaringen even uitrusten tijdens de minder dan 2 uur durende vlucht naar Weeze.


Prijs: weekend €595,- o.b.v. 2 personen

Inclusief vervoer ter plaatse, aanbetaling bij boeking €250,- Inclusief alle logies, transfers, alle programmaonderdelen en huiswijnen, water, koffie en digestieven die daarbij geschonken worden. 
Exclusief, Reis-, ongevallen en annuleringsverzekering; versnaperingen buiten het programma zoals tijdens de markt in Fano en Pergola en bijzondere wijnen (tegen kostprijs)
 
€50,- korting voor de aanmelders die de blauwe culinaire bijbel van Onno in huis hebben en gelijktijdig FB vriend van Ca'Palazzo zijn. Een 6p of 7p arrangement in appartement Petrano kost €520,- resp. €495,- en een 6p arrangement in appartement Lavanda kost €495,- pp. Een 4p arrangement in Ginsetra kost €495 pp.

* Bent u al in Italie of wilt u van een andere luchthaven vliegen dan is er de mogelijkheid om eerder aan te komen en of later te vertrekken. Een transfer van en naar Ca'Palazzo is ook mogelijk. Dat alles tegen geringe meerkosten, afhankelijk van aantal personen op aanvraag.

Ca'Palazzo heeft 8 appartementen van 2-6 personen en ligt in een beschermd heuvellandschap midden tussen de graanvelden, de zonnebloemvelden en de ongerepte natuur in de meest noordelijke deel van le Marche, Pesaro/Urbino. De ligging op ongeveer 420 meter geeft een spectaculair uitzicht over... Lees meer >>>
Tips 2018
Pasen: Slow Food Weekend
Mei&juni  Fietsen-in-italie.nl, Eric vd Bogaard
15 mei Feste dei Ceri Gubio
26/27 mei Cantine Aperte
Kindervakanties: Koken met en door kinderen.
Truffeltijd: jan, feb, jul, aug, okt, nov dec