Proeven met Onno Kleyn

Wijn & Truffel 13-16 oktober 2017

Onno Kleyn is culinair en wijnschrijver voor De Volkskrant en van het onlangs verschenen Culinair Compendium De grote Kleyn. In meer dan 1000 pagina's beschrijft hij daarin de vele aspecten van de culinaire wereld. Smaak, geur en dus proeven is het uiteindelijke genot. En, zoals Onno stelt: door kennis meer genoegen! In het truffelweekend van de gemeente Pergola (13-16 oktober) neemt Onno u mee in de culinaire wereld rond Ca'Palazzo in Le Marche (Italia). In De grote Kleyn zijn al vele pagina's aan de truffels gewijd, net als aan de wijn, de Italiaanse keuken en smaak & geur. Maar Onno weet er nog veel meer over te vertellen. Als een levende, bruisende culi-encyclopedie leert hij u alles over de achtergronden van het eten en de wijn.

Een indicatie van wat u gaat meemaken treft u aan in het verslag van de Slow Food reis uit oktober 2016. Maar natuurlijk zullen we daar met Onno zijn eigen extra draai aan geven. Dat zal afhankelijk zijn van wat we deze keer nog beter elders voor u kunnen organiseren.

 
 
Arrangement:

Vrijdag 13 oktober

Het arrangement gaat uit van een vertrek van de luchthaven Weeze. Onno zal zich daar bij u voegen. U komt via een rechtstreekse vlucht om ca 13:30 aan op de luchthaven van Ancona. Daar wordt u verwelkomd met iets hartigs en wat te drinken voor onderweg, want we vertrekken zo snel mogelijk naar de eerste stop alwaar we een proeverij als late lunch nuttigen. We vervolgen daarna onze rit naar Ca'Palazzo waar we kwartier maken en een welkomstborrel hebben met een proeverij als antipasti. 's Avonds is het diner.

Zaterdag 14 oktober

Na het ontbijt zullen we deze dag in ieder geval een bezoek brengen aan de markt in Fano. Daar is een historisch gebouwtje ingericht voor locale vissers om van dinsdag t/m zaterdag hun vangst van de dag aan de man te brengen. Op de terugweg doen we enkele producenten aan en is er een proeverij als lunch. 's Avonds hebben we een truffelmenu op Ca'Palazzo.

Zondag 15 oktober

Deze dag staat in het tekenen van de Fiera del Tartufo in Pergola. Een markt die de laatste jaren uitgegroeid is tot een ware foodhappening met een kilometer aan stalletjes en natuurlijk centraal de truffelhandelaren. 's Ochtends is er na het ontbijt een demonstratie truffelhunting, daarna een lichte lunch en 's middags het bezoek aan de markt. In Pergola kunt u deelnemen aan een stadswandeling met bezoek aan het museum van de Bronzi Dorati en rond 17 uur is er een wijnproeverij. 's Avonds nemen we deel aan het culinaire diner dat als afsluiting van de Fiera wordt georganiseerd en daarna gaan we voldaan terug naar Ca'Palazzo alwaar nog een afzakkertje genuttigd kan worden.

Maandag 16 oktober

Het worden inderdaad 4 echte dagen. Na het ontbijt gaan we richting luchthaven via de 'toeristische route'. U ziet een opgraving van een oude Romeinse nederzetting en we maken een stop in het unieke middeleeuwse stadje Corinaldo. Om 13 uur komen we aan op de luchthaven en kunt u voldaan en vol ervaringen even uitrusten tijdens de minder dan 2 uur durende vlucht naar Weeze.


Prijs: weekend €595,- o.b.v. 2 personen

Inclusief vlucht Weeze-Ancona (tot €120,-) (€475,- excl. vlucht), aanbetaling bij boeking €250,- Inclusief alle logies, transfers, alle programmaonderdelen en huiswijnen, water, koffie en digestieven die daarbij geschonken worden. Deze vlucht komt vrijdag ca 13:30 aan op Ancona airport.
Exclusief, Reis-, ongevallen en annuleringsverzekering; versnaperingen buiten het programma zoals tijdens de markt in Fano en Pergola en bijzondere wijnen (tegen kostprijs)
Ca'Palazzo heeft 4 tweepersoons, 2 vierpersoons en 2 zespersoon appartementen. Bij boeking van appartement Ginestra 4p of Lavanda 6p of Petranop 6p als geheel geldt een reductie van €35,- per persoon. U kunt aangeven als u een kamer wilt delen (met gescheiden bed)
 
* U kunt deze reis ook boeken met een vlucht van Ryanair vanaf Charleroi (bij voldoende deelname uit Belgie) . Die vlucht komt al om ca 9:00 aan op Ancona. We brengen u dan naar het strand voor een wandeling en of bezoeken van een stadje, waarna u zich 's middags bij de groep kunt aansluiten. Op maandag moet u helaas wat vroeger uit de veren om uw vlucht van 9:40 niet te missen. 

* Bent u al in Italie of wilt u van een andere luchthaven vliegen dan is er de mogelijkheid om eerder aan te komen en of later te vertrekken. Een transfer van en naar Ca'Palazzo is ook mogelijk. Dat alles tegen geringe meerkosten, afhankelijk van aantal personen op aanvraag.

Ca'Palazzo heeft 8 appartementen van 2-6 personen en ligt in een beschermd heuvellandschap midden tussen de graanvelden, de zonnebloemvelden en de ongerepte natuur in de meest noordelijke deel van le Marche, Pesaro/Urbino. De ligging op ongeveer 420 meter geeft een spectaculair uitzicht over... Lees meer >>>
Tips 2018
Pasen: Slow Food Weekend
Mei&juni  Fietsen-in-italie.nl, Eric vd Bogaard
15 mei Feste dei Ceri Gubio
26/27 mei Cantine Aperte
Kindervakanties: Koken met en door kinderen.
Truffeltijd: jan, feb, jul, aug, okt, nov dec