Fusion met Dortji


15 - 19 oktober 2018

Dortji van Sliedregt-Roemahlewang
 
 
Een fusion midweek, met Dortji in Italie. In de voetsporen van the Godfathers of Slow Food. Er in de Herfst even lekker tussenuit, ontspannen nieuwe culinaire ervaringen opdoen en vooral gezellig samenzijn. 

 

Dortji is geboren in Indonesie, maar al jong in Nederland komen wonen. Oorspronkelijk leerde ze voor leraar tekenen en handvaardigheid, maar koken was haar natuurlijk met de paplepel ingegoten en daar komt de creativiteit en handvaardigheid natuurlijk mooi bij van pas. Dortji is nu enkele keren voor kortere en langere tijd op Ca'Palazzo geweest en daar is dit weekend uit geboren.
 
Koken vanuit passie, werelden die bij elkaar Komen. Maaltijden die aansluiten bij concepten als Slow Food en fusionkoken. Dortji verenigt dit in de persoon die ze is. Haar vader dook als jonge jongen op zeesponzen en ving vis voor de avondmaaltijd in de grote oceaan. Haar moeder Costavina gebruikte een tjobe (vijzel) om de bambu te malen als ze voor 220 man moest koken voor een bruiloft. Geen keukenmachine, geen pakjes van Honig of Patak. Dortji brengt het bij elkaar, de oosterse en de westerse keuken. Vanuit haar passie en eigen stijl duikt ze er elke keer weer in, de traditionele Molukse keuken, Sushi's, Thaise catering, de Italiaanse keuken of het bereiden van het Limburgs goud, asperges. Die veelzijdigheid dat is Dortji. De liefde voor lekker en eerlijk eten en de interesse en plezier in het gezamenlijk bereiden van heerlijke maaltijden staat centraal in deze week in Le Marche, Italie.

Iedere periode van het jaar heeft zo zijn eigen specialiteiten. Begin oktober is dat de opening van het seizoen voor de Tartufo Bianco en de zwarte herfsttruffel. Nou als je dat dan samenvoegt met de passie van Dortji dan belooft dat een spannende culinaire trip te worden.
 
 
 
 

 
Programma:

Maandag: ca 13:30 landt u op de luchthaven van Ancona* en wordt u verwelkomd met een drankje en hartigheid voor onderweg, want we vertrekken snel voor een creatieve ervaring en een wijnproeverij. Daarna gaan we via een 'toeristische route' richting Ca'Palazzo. Daar maken we kwartier en starten we met een proeverij als antipasti in de cantina. 'De proeverij zetten we voort in het restaurant van Ca'Palazzo.  
 
 
 
Verder o.a.
 
We bezoeken in ieder geval Fano waar 's woensdagochtend een grote markt is. Op de terugweg bezoeken we een of enkele producenten en hebben zo ook onze lunch. 's Avonds op Ca'Palazzo maken we er een gezellige avond van met muziek, een diner en lekkere drankjes.

 
 
 

 

 
Diversen 
 
Er zijn vele mogelijkheden die we samen met jullie gaan invullen. Natuurlijk gaat Dortji veel met jullie koken. We gaan wijnhuizen, kaasboertje en andere producenten bezoeken. Natuurlijk gaan we naar Urbino, maar er zijn vele andere mooie vestingstadjes en de Grotte di Frasassi. En we gaan natuurlijk uitbundig eten bij onze vriendinnen van de Agri Campagna (zie foto onder)
 
Richting luchthaven. We nemen een lunchpaket mee, want het vertrek per vliegtuig om ca 14 uur leent zich niet echt voor een uitgebreide lunch. We maken er echter wel een mooi route van. We zien o.a. een oude Romeinse opgraving en maken een stop in Corrinaldo, een van de mooiste middeleeuwse stadjes van Italie. 
 
Prijs:

5 dagen midweek €495-

Inclusief Alle transfers, programmaonderdelen, logies eten en drinken. 
Exclusief: Vlucht naar Italie, reisverzekering en eventueel versnaperingen tijdens vrije wandeling in stadjes. 
Vlucht: De reis is gebaseerd op een vlucht met Ryanair Weeze - Ancona een retour kost nu op 3 maart geboekt €75- retour.
 
 

Ca'Palazzo heeft 4 tweepersoons, 2 vierpersoons en 2 zespersoon appartementen. Bij boeking van appartement Ginestra 4p of Lavanda 6p of Petrano 6p als geheel geldt een reductie van €25,- per persoon. U kunt aangeven als u een kamer wilt delen (met gescheiden bed)
 
 
* De reis is gebaseerd op een vlucht Weeze-Ancona. Bent u al in Italie of wilt u van een andere luchthaven vliegen dan is er de mogelijkheid om eerder aan te komen en of later te vertrekken. Een transfer van en naar Ca'Palazzo is ook mogelijk. Dat alles tegen geringe meerkosten, afhankelijk van aantal personen op aanvraag.
De retourvlucht kost nu (26 juli) €55,-.  

 

 

Ca'Palazzo heeft 8 appartementen van 2-6 personen en ligt in een beschermd heuvellandschap in de noordelijke Marche, Pesaro/Urbino. De ligging op ongeveer 420 meter geeft een spectaculair uitzicht over... Lees meer >>>
Tips 2020
23 okt Mille Miglia in Pergola
14 mei Feste dei Ceri Gubio
30-31 mei Cantine Aperte
Vakanties: Koken met kinderen.
Truffeltijd: - maart, jul, aug, okt, nov