Slow Food activiteiten
 

Actueel: In 2019 organiseert Ca'Palazzo weer diverse Slow Food activiteiten. 

 
25 en 26 mei       Cantine Aperte, open wijnhuizen in Le Marche

27 sept - 4 okt    Slow Food met schrijver en bioloog Rene van Zanderink
 

 

 

 
Slow Food staat ook bij Ca'Palazzo voor Lekker, puur en eerlijk. Het motto van de Slow Food beweging zie je op de foto hiernaast "Mangiare e un atto Agricolo"
Chef kok Ben van Beurten heft er het glas op bij het Wijnhuis Guerreiri.


Tips 2
018
Koken voor  en met kinderen (hoogseizoen)
26/287mei Cantine Aperte (open wijnhuizen)


Fiera Tartufo Estate Acqualagna 4/5 augustus

Pergola:

7 Oktober 1e truffelzondag  
14  Oktober 2e truffelzondag Slow Food met Buitengewoon Italie.
21 oktober 3e truffelzondag slow food weekend met Onno Kleyn 

Acqualagna:
 
Culinaire Slow Food tour
 
In het weekend van 1, 2 en 3 november 2013 ging Ca'Palazzo Slow Food met Ben van Beurten, Martin Woestenbug en Carlo Cleri op pad in Le Marche. Zie voor de verschillende verslagen en blogs van Martin en Carlo hiernaast in het menu.

Interesse gewekt? Ca'Palazzo maakt een (groeps)programma op maat.Slowfood is eigenlijk altijd al een wijze van leven in Le Marche geweest. Het is streek waar de landbouw een centrale plaats in het dagelijks leven inneemt. Boeren verwerken nog vaak hun eigen producten of doen dat samen met familie en vrienden die bijvoorbeeld een slagerij of kaasmakerij hebben.
 
 
 
 

De Marchiaan is trots, maar ook een beetje te bescheiden geweest, waardoor veel kwaliteitsproducten nog niet zo'n wereldfaam hebben als ze verdienen. Zo kent iedereen de truffel uit Alba, maar weten er maar weinigen dat de streek rond Acqualagna de truffelschuur van Italië is. Jaarlijks worden in Acqualagna drie truffelbeurzen georganiseerd, waarvan de Fiera del Tartufo Bianca de belangrijkste is. Deze beurs is verdeeld over het laatste weekend van oktober en de eerste 2 weekenden van November. Op de beurs treft u een overvloed aan witte truffel en in de 25 restaurants die het plaatsje rijk is, bestaat het menu natuurlijk uit tartufo, al tartufo e tartufo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ca'Palazzo brengt de truffel betaalbaar naar Amsterdam.

Cafe Reuring
Lutmastraat 99
1073 GR Amsterdam
T: 020-7770996
E: info@cafereuring.nl
 
Zie hier voor verslag

Belangstelling voor een truffel-event in Nederland? Mail ons!
 
 
 

Truffels in Nederland
 
Hieronder een aantal restaurants die verse truffel op het menu hebben. Natuurlijk wel altijd even bellen of er verse truffel en plaats is!