De winter in deze streek is onvoorspelbaar. Af en toe ligt er een flink pak sneeuw, maar met kerst kan het ook maar zo zijn dat de lunch in het zonnetje op het terras gehouden kan worden. De top van de vlakbij gelegen Monte Catria ligt dan bijna voortdurend in de sneeuw. Onlangs is de kabelbaan en skipiste gereedgekomen. Het is geen uitdaging voor de fanatieke wintersporters, wel een aanrader voor de minder geoefende skiër of winterwandelaar.
De maand november is de meest regenachtige maand van het jaar. Het voorjaar kondigt zich in maart weer aan. Zelfs bij 10C is het in het zonnetje, dat hier veel krachtiger is dan in Nederland, dan bijzonder aangenaam. Voor wandel- en fietsvakantie een ideale tijd.
Ca'Palazzo heeft 8 appartementen van 2-6 personen en ligt in een beschermd heuvellandschap midden tussen de graanvelden, de zonnebloemvelden en de ongerepte natuur in de meest noordelijke deel van le Marche, Pesaro/Urbino. De ligging op ongeveer 420 meter geeft een spectaculair uitzicht over de vallei en de Apennijnen. 
Tips 2017
 
Pasen: Slow Food Weekend
Mei & juni  Fietsen-in-italie.nl
15 mei Feste dei Ceri Gubio
19 mei Mille Miglia
27/28 mei Cantine Aperte
Kindervakanties: Koken met en door kinderen.

Truffeltijd okt, nov.