Proefwonen in Italië:

 

Wie bevangen wordt door de Italiaanse Droom doet er goed aan af en toe uit die droom in de werkelijkheid te stappen. In Italië wonen betekent niet altijd een leven zoals op vakantie. In de meeste gevallen zal een grote investering in Italië andere keuzes in het leven voor een belangrijk deel bepalen. Het kan daarom goed zijn eens te ervaren wat het is om langere tijd en wel buiten de vakantieperiodes te verblijven in Italië. Op die manier ontdek je een ander ook mooi Italië en heb je tijd om je echte woonwensen op je te laten indalen en uit te werken. Met proefwonen bieden we de mogelijkheid om voor een relatief lage prijs voor langere tijd buiten het seizoen in Italië te verblijven. En wij zijn in de buurt voor advies. Je verblijft direct bij ons en zolang de adviezen gegeven kunnen worden bij een aperitief zijn ze zonder kosten. Als het advies gaat "ontaarden” in werk dan maken we daarover vooraf een heldere afspraak.

Uw adiviseurs, meer dan 75 jaar ervaring:

Roel en Wijnand zijn jullie gastheren en adviseurs. Samen hebben ze meer dan 75 jaar ervaring in renovatie en projectontwikkeling.

Wijnand Luttikholt is afgestudeerd in HTS Chemie. Werkte van 1984-1992 in de IT. en werkt sinds 1985 als adviseur en participant in renovatie- en onroerend goed ontwikkelingsprojecten, waarin ervaring is opgedaan in de renovatie van enkele duizenden woningen en objecten in projecten van een paar ton tot ca 10 miljoen aanneemsom. Het werkgebied is voornamelijk Amsterdam. 
Vanaf 2003 is Ca'Palazzo verbouwd. Het betrof een Borgo van ca 1.100 m2 die geheel van fundering tot dak, van buiten en binnen is gerenoveerd en ingericht plus de toevoeging van een groot zwembad. Bij wijze van spreken is iedere steen en balk omgedraaid. In deze renovatie zijn ongeveer alle mogelijk voorkomende werkzaamheden uitgevoerd. De werkzaamheden zijn in eigen beheer aanbesteed en daardoor is een ruime kennis opgedaan en een uitgebreide lijst voor referentie prijzen opgebouwd. Deze prijzen zijn dankzij de crisis nog steeds niet veel veranderd. Er is natuurlijk samengewerkt met een plaatselijke Geometra en plaatselijke (onder)aannemers. De ideeën en tekeningen zijn in Amsterdam gemaakt en deze zijn in Italië door de Geometra Marco Marini van Studio Fernando Marchetti uitgewerkt. Tijdens de bouw is gebruik gemaakt van meewerkende Nederlandstalige bouwbegeleiding ter plaatse. 
 
Roeland Leene behaalde in 1972 zijn diploma HTS-Bouwkunde. Zijn gehele loopbaan is hij actief geweest in de aannemerij. Nieuwbouw, renovaties, verbouw en restauraties van diverse omvang zijn onder zijn leiding uitgevoerd.  Van ’72 tot ’86  deed hij dat in dienst bij een groot aannemersbedrijf en vanaf ’86 vanuit zijn eigen onderneming. Het overgrote deel van zijn werk lag in Den Haag en directe omgeving. De laatste jaren heeft hij zich meer toegelegd op het adviseren op het gebied van de bouwkunde. Zowel het maken van plannen, het oplossen van technische problemen en het maken van kostenramingen behoren  tot zijn activiteiten. Sinds 2011 woont hij een groot deel van het jaar in Italie.
 

 

Een huis met een hobby

 
Als je besluit een tweede huis in het buitenland te kopen of er zelfs je eerste huis van te maken, dan neem je ook vooral jezelf mee naar die nieuwe omgeving. Voor de rest is alles nieuw. Wil je een heel nieuw leven beginnen met nieuwe bezigheden of wil je graag een vliegende start maken met je hobby? Soms is een huis al helemaal klaar voor je (nieuwe) hobby. Er is al een wijngaard(je) met alle noodzakelijke werktuigen, een bijzondere tuin, een bijenpopulatie, paarden en stallen. Of in de omgeving zijn koren, muziekverenigingen, boekenclubs, fietsers of kookclub waarbij je je aan kunt sluiten. Tijdens je proefwonen kom je ermee in contact en wie weet vind je zo sneller maar vooral beter je draai in de Italiaanse droom.
 
 
 
Ca'Palazzo heeft 8 appartementen van 2-6 personen en ligt in een beschermd heuvellandschap in de noordelijke Marche, Pesaro/Urbino. De ligging op ongeveer 420 meter geeft een spectaculair uitzicht over... Lees meer >>>
Tips 2020
23 okt Mille Miglia in Pergola
14 mei Feste dei Ceri Gubio
30-31 mei Cantine Aperte
Vakanties: Koken met kinderen.
Truffeltijd: - maart, jul, aug, okt, nov