Over Ca 'Palazzo

 
Ca'Palazzo (casa Palazzo) is een paesino, een klein dorpje, waarvan het oudste deel waarschijnlijk dateert van 1200. Op Ca'Palazzo woonden en werkten verschillende boerenfamilies. Door de eeuwen heen zijn er huizen en ook een kapel (1807), bij gebouwd. Nu heeft Ca'Palazzo 8 appartementen van 2-6 personen.
 
Ligging
 
Ca'Palazzo ligt op de laatste heuvelrug voor de Apennijnen met een schitterend uitzicht op de bergen Monte Catria, Monte Petrano, Monte Nerone en Monte Acuto. Ca'Palazzo is de originele naam van de paesino en betekent Ca van Casa (huis) en Palazzo dat zoveel als groot huis betekent. (Niet te verwarren met het onlangs geopende Casa Palazzo bij ons in de buurt)
 
Zwembad en restaurant
 
Ca'Palazzo heeft een ruim zwembad van 18 bij 7 meter en 450 m2 terras met zicht op de bergen. In het voor- en najaar wordt het zwembad verwarmd door zonnepanelen.
 
Het sfeervolle restaurant, met professionele keuken, is met veel zorg teruggebracht in de originele staat met authentieke bloemmotieven op de muren. De ruimte is geschikt tot ca 32 personen. In seizoen bereiden we bij voldoende deelname 1 keer per week een compleet 4 gangen menu plus huiswijn koffie en digestief. En bij aankomst bieden we de mogelijkheid voor een uitgebreide anti pasti schotel.
 
Appartementen
 
In totaal zijn er 8 appartementen van verschillende grootte met een totaal van 14 afzonderlijke slaapkamers. Veel slaapkamers hebben een eigen badkamer. Elk appartement heeft een (ruime) keuken of pantry en een ruim eigen terras.
 
Wij hebben moeite gedaan om u extra van uw rust en ruimte te laten genieten. Alle vloeren zijn voorzien van isolatie. Verder zijn de oude materialen zo veel mogelijk hergebruikt. De oude sfeer is in belangrijke mate behouden, terwijl
hedendaagse luxe niet ontbreekt.
 
Le Marche
 
Le Marche (Marken) is een nog ongerept gebied met middeleeuwse stadjes gelegen tussen de Apennijnen en de Adriatische zee in midden Italië. Ca'Palazzo ligt in de provincie Pesaro/Urbino van Le Marche. Dit is de meest noordelijke van de 3 provincies van Le Marche. Ca'palazzo ligt tussen de twee historische stadjes Pergola en Cagli. De Adriatische zee is met een mooie rit van 40 minuten te bereiken.
 
Spectaculair uitzicht
 
Ca'Palazzo ligt op een beschermd heuvellandschap midden tussen de graanvelden, de zonne- bloemvelden en de ongerepte natuur en natuurparken. De ligging op ongeveer 420 meter geeft een spectaculair uitzicht over de vallei en de Apennijnen: Monte Catria, Monte Petrano, Monte Nerone en de Monte Acuto.
 
Groepen
 
Voor groepen tot 28 personen bieden we speciale arrangementen. Voor trouwarrangementen werken wij samen met Jorina Karsten van www.trouweninlemarche.com In frontone, Cagli en Pergola is het mogelijk tennisvelden te huren. Ook een voetbalveld (handbalformaat) behoort tot de mogelijkheden. Kijk ook naar onze fietsclinic mogelijkheden.
 
Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Vooral in voor en naseizoen is veel mogelijk. (mei, juni en na 1 september)
 
 
 
 
 
 
 
 
Ca'Palazzo heeft 8 appartementen van 2-6 personen en ligt in een beschermd heuvellandschap in de noordelijke Marche, Pesaro/Urbino. De ligging op ongeveer 420 meter geeft een spectaculair uitzicht over... Lees meer >>>
Tips 2020
23 okt Mille Miglia in Pergola
14 mei Feste dei Ceri Gubio
30-31 mei Cantine Aperte
Vakanties: Koken met kinderen.
Truffeltijd: - maart, jul, aug, okt, nov