Nieuwsbrief 2016 

 
Actie:
 
20 augustus - 24 september 20% korting
tot 16 juli nog enkele appartementen beschikbaar
 
Slow food Nederland Truffelarrangement 14-17 oktober klik hier
 
Beste Allemaal,
 
Graag maken we iedereen bekend met het programma van 2016.
Als we "Uienvrouwtje" uit Urbania mogen geloven wordt het een mooi en relatief (te) droog jaar.
Maar garanties zijn daar niet voor te geven, hoewel ze het geloof ik in 2015 (met de voorspelling van een relatief nat voorjaar) wel goed had en het dit jaar ook al redelijk uitkomt. Meer weten over dit fenomeen, klik op de foto.
 
Ca'Palazzo gaat in het voor- en naseizoen zich extra richten op de actieve, creatieve en culinaire gasten. Ca'Palazzo wordt omringd door Strade Bianche, ideaal voor trackings en mtb tochten en door rustige wegen door dalen, (steile) heuvels en echte bergen. De Monte Catria is in 2015 omgetoverd tot een heus MTB en wandelparadijs. De lift die vertrekt van Frontone, is weer in werking en er zijn veel wandel- en MTB tracks aangelegd. In samenwerking met enkele gidsen kunnen we u mooie begeleide wandel- en fietstochten aanbieden. Zelf fiets ik graag ook kosteloos af en toe een rondje mee. In de omgeving hebben we verder de Monte Nerone, Petrano en de berg van Marco Pantani de ... Voor de MTBers liggen er in Doglio (Pergola-Sassoferrato), Pole (bij Acqualagna) Furlo en Monte Cucco mooie MTB tracks. Op Ca'Palazzo is altijd gelegenheid voor een leuke kookworkshop en of gezellig etentje in het sfeervolle restaurant, panoramisch terras of bij de Pizzaoven. We hebben klei en schilder- en tekenmaterialen voor onze creatieve gasten Annette Wessels verzorgt op aanvraag en van 29 augustus - 5 september een creatieve week.

Giant Rental Bikes Italy : Ca'Palazzo beschikt over 20 Mtb's en 6 racefietsen voor de verhuur. (In eerste instantie alleen voor eigen gasten) We kunnen bij plaatselijke fietswinkels extra fietsen huren.
 
 
Klik hierboven voor de videopromo van Ca'Palazzo en krijg in 2 minuten een unieke impressie van de mogelijkheden in en rond Ca'Palazzo.
 
Programma 2016:

18-29 April
40% korting op de accommodatie en €25,- voor de fietshuur. Ca'Palazzo heeft ook een e-bike. Daarmee kun je iedere klimmetje in de buurt aan ook als je niet al te veel getraind bent. Fijn om zo samen te fietsen, de op de gewone fiets de ander met de e-bike. Zelf maak ik er ook graag af en toe gebruik van. (zie foto hiernaast)

Mei 6-13 mei
Fietsen-in-Italie.nl :  Het weekend van 6-9 zit vol. In de midweek van 9-13 mei (mag ook langer) is nog plaats beschikbaar. De Laatste jaren is Fietsen-in-Italie.nl een graag terugkerende gast op Ca'Palazzo. Dit jaar zal er ook een groepje dames deelnemen. In de midweek is er nog plaats om je aan te sluiten.

 
13-mei - 4 juli
20% korting* op accommodatie en slechts €50,- fietshuur per week of 1e dag gratis, daarna €30,- 2e dag en €10,- iedere volgende dag. * voor gasten die al eens op Ca'Palazzo hebben verbleven of komen op aanbeveling van een voormalige gast.
 
20 mei
Passage Mille Miglia. Ieder jaar in de maand mei passeert de Mille Miglia ergens in de buurt van Ca'Palazzo. De laatste jaren was dat een beetje saai over de kustweg, waar we dan een leuke chicane uitzochten om het spektakel te zien passeren. Dit jaar is de route echter nog dichter bij Ca'Palazzo door het heuvelige binnenland gepland. De route is nog niet bekend, maar zodra het bekend is zullen we weer een mooi plekje reserveren. Zie onder aan deze pagina voor een filmpje.
 
23 - 30 mei
Creatieve week met Annette Wessels. klik hier voor info
 
28 - 29 mei
Cantine Aperte (Open Wijnhuizen in Le Marche). We nemen u graag op pad langs de wijnhuizen in Le Marche.

2-5 juni
Bike Fest Cagli met MTB en racefiets events. In en rond Cagli, de Monte Catria, Nerone en Petrano staan deze dagen behalve in het teken van de nationale feestdag (2 juni) maar ook fietsen, culinair en het internationale Feste delle Pipe (Pijprokersfestival) op zondag 5 juni.

10-13 juni
Ben van Beurten Thema is "vis moet zwemmen".  Met een Benefietdiner voor alle aanwezigen. 
In Fano is van dinsdag t/m zaterdag van 8 tot 12 uur een kleine vismarkt waar direct van de vissers verser dan verse vis gekocht kan worden. Ideaal om te combineren met een bezoek aan de weekmarkt op zaterdag of een bezoek aan het strand. Op Ca'Palazzo kan dat natuurlijk bereid worden. Op de terugweg is dan nog tijd voor een bezoek aan een wijnhuis en een kleine wijnproeverij op de markt in Pergola (12-13 uur)
 
Juli / augustus Hoogseizoen 
koken met en door kinderen, maar ook met volwassenen. Fietsen en wandelen rond Ca'Palazzo het is nu de tijd van de zwarte zomertruffel. We hebben de keus uit zelf pizza maken, een pasta of anti pasta workshop of natuurlijk eerst naar de vismarkt in Fano en daarna op Ca'Palazzo lekker oppeuzelen. 
De 2e aansluitende week geeft Ca'Palazzo 10% korting. Er geldt een laagseizoenprijs tot 16 juli en weer vanaf 20 augustus.

16 augustus Nota Verde (volksfeest met o.a. disco, opera, dans en eten en drinken)

19 augustus Serate Mediavale Middeleeuws feest


 
29 augustus - 5 september
 
Creatieve week met Annette Wessels. Net als in 2014 en 2015 verzorgt Annette Wessels ook dit jaar een creatieve week op Ca'Palazzo. Lees meer over de creatieve week in Le Marche.
 
September
20% groepskorting bij boeken 3 of meer appartementen. MTB of racefietshuur : €30,- 1e dag en €10,- iedere opvolgende dag, €70,- per week.

2, 9 en 16 oktober Truffelmarkt Pergola
 
Vanaf oktober is het de tijd van de Tartufo Bianco ofwel Bianco Pregiato. Meer weten over truffel, klik dan hier.

weekend 2 oktober is Ca'Palazzo al volgeboekt.

weekend 9
oktober Culinaire Giro met Ben van Beurten. ca 12deelnemers, er is nog plaats voor ca 10.

weekend 16 oktober veel nog beschikbaar.

21 - 28 oktober
fietsweek met truffelfestival Acqualagna. Dit zijn alweer de laatste vluchten van Ryanair Weeze - Ancona (prijs retour nu €60,-)
 

Ca'Palazzo verzorgt transfers van de luchthaven Ancona:
€40,- pp v/a 5 personen (retour)
Afhalen met fiets is mogelijk. Aankomst Ancona is ca 13:30 en fietstocht naar Ca'Palazzo ca 3-4 uur.
 
 
Een wandeling van 4,5 uur op de Catria, begeleid door Andrea Pellegrino.
 

 
Restart Mille Miglia 2015 in Senegalia. We bezochten deze doorkomst tijdens de Steven Rooks nelle Marche in mei 2015.
 
 
Een tochtje per MTB vanuit Ca'Palazzo over de Catria en Acuto het knisperen van de banden, piepen van de remmen, wordt toepasselijk begeleid door "Per Amore" van Andrea Bocelli, alleen daarom al de moeite van het luisteren en kijken waard.Ca'Palazzo heeft 8 appartementen van 2-6 personen en ligt in een beschermd heuvellandschap in de noordelijke Marche, Pesaro/Urbino. De ligging op ongeveer 420 meter geeft een spectaculair uitzicht over... Lees meer >>>
Tips 2020
23 okt Mille Miglia in Pergola
14 mei Feste dei Ceri Gubio
30-31 mei Cantine Aperte
Vakanties: Koken met kinderen.
Truffeltijd: - maart, jul, aug, okt, nov