Ca'Palazzo brengt de truffel betaalbaar naar Amsterdam. 2011
 

Cafe ReuringCafe Reuring truffelmenu Amsterdam
Lutmastraat 99
1073 GR Amsterdam
T: 020-7770996
E: info@cafereuring.nl

Op 21 maart bracht Ca'Palazzo de lente naar Amsterdam. Het intieme restaurant Reuring wordt geleid door de eigenaren Mark de Korte en Martin den Hollander aan het Henrick de Keijserplein in de Amsterdamse Pijp. Zij lieten hun klanten kennis maken met de zwarte truffel en de Bianchetto. Het begin van de lente luidt ook het seizoen van de wintertruffels uit. Op dit moment worden er nog zwartetruffels, preggiato en Bianchetti gevonden, maar dat zal binnenkort over zijn. Officieel start het seizoen van de zomertruffel op 1 mei, maar dan wordt er eigenlijk nog nooit wat gevonden. Pas half juni begint het zomertruffelseizoen echt en het hoogteppunt is eind juli en de maand augustus. Het eerste weekend van augutus is de Fiere del tartufo Estate in Acqualagna. Voor wie tijdens de Italiëvakantie een beetje in de buurt is, is dit een goede gelegenheid om een bezoek aan de fiera te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan het nabij gelegen Urbino.
 
 
 
 
 
Reuring luidde donderdag 24 maart het begin van de lente in en ook het seizoen van de wintertruffels uit. Het koksduo Wouter Aalst en Omar Soleman van Reuring hebben daar met hun speciale menu mooi op ingespeeld. Zoals u hieronder ziet was het een smaakvolle combinatie van gerechten die de overgang van winter naar lente accentueren en elk met de daarbij passende truffelsoort. Zowel de prosciutto als salami van cinghiale komt van onze favoriete slager in Acqulagna. De zwijnen zijn gefokt in een grote vrije ren van ca 7 hectare afgerasterd bos. De vernaculum Rosso di Pergola heeft in 2010 een prijs gekregen voor de beste rode wijn bij vis. De lichtrode wijn is gemaakt van de Vernacia druif. Een druif die ook wel voorkomt in Spanje, waar ze er meestal een witte wijn van maken. Voor de liefhebber was er voor deze speciale gelegenheid ook een Rosato di Pergola een Verdichio en zelfs een Brunello di Montalcino. De Brunello vond zo gretig aftrek dat er doosje extra gehaald moest worden.  
Truffelmenu 4-gangen €39,50
 
Steak tartare van Black Angus rund met wintertruffel
Paté van foie gras (niet gemeste en dus verantwoorde eendenlever)
en truffel, zachte eidooier

Zeeduivel met truffel, omwikkeld met Lardo di Colonnata,
creme van bloemkool, jonge peen en schuimige saus van kreeft

Parelhoen op het karkas gebraden in truffelboter met
zachte polenta, knolselderijstamppot en gevogeltejus

Tartufo
 
€39,50
 
 
Ca'Palazzo heeft 8 appartementen van 2-6 personen en ligt in een beschermd heuvellandschap in de noordelijke Marche, Pesaro/Urbino. De ligging op ongeveer 420 meter geeft een spectaculair uitzicht over... Lees meer >>>
Tips 2020
23 okt Mille Miglia in Pergola
14 mei Feste dei Ceri Gubio
30-31 mei Cantine Aperte
Vakanties: Koken met kinderen.
Truffeltijd: - maart, jul, aug, okt, nov