Wandelen en Hiken Rond Ca'Palazzo
 
Wandeltocht door de velden rond Ca'Palazzo op Strava
 
Ca'Palazzo is een goede uitvalbasis voor een wandelvakantie. Tijdens het echte hoogseizoen is het vaak alleen hoog in de bergen aangenaam wandelweer. Het voor en naseizoen zijn echter uitstekende periodes voor de langere wandeltochten.
Op de Monte Catria / Monte Acuto zijn 6 wandelroutes (1 tot 6 uur) aangelegd de berg kan via een kabelbaantje bestegen worden en van daaruit kan gewandeld worden en er is ook een goed restaurant met terras. Er is verhuur voor Nordic Walking. Vanuit Ca'Palazzo leidt een wandeltocht van ca 1-1,5 uur naar het pitoreske kasteelstadje Frontone. Ook het op ca 20 autominuten gelegen natuurpark Gola di Furlo is een schitterend wandelgebied.
De Monte Petrano heeft een uitgestrekte vrij vlakke top waar vrij eenvoudig een wandeling van 1-2 uur gemaakt kan worden. Er zijn niet echt paden voor uitgezet. Het is een hele grote voornamelijk grasvlakte (zie foto hiernaast). Je kunt het het jezelf wat moeilijker maken en door de kloven en naar de echte top te lopen. Zo is er voor ieder wat wils. Er wordt 's zomers ook gevliegerd en landzeilers tref je er ook vaak aan. Op de Monte Petrano is ook een eenvoudig maar goed restaurantje met een leuk terras.
Verder liggen er naar en op de Monte Petrano, Acuto en Nerone vele wandelroutes (zie kaarten onder).
 
Bikers & Hikers Korting:
Met een aantal speciaalzaken heeft Ca'Palazzo een speciale kortingsactie voor het laagseizoen 2015. Deze bedraagt maximaal 25% van de prijs van het appartement. De korting geldt voor 25% van het aankoopbedrag.
Koopt u dus bijvoorbeeld een fiets of wandeluitrusting voor €1.000,- dan levert u een maximale korting van €250,- op de boeking van een appartement (maximaal 25% van de appartementprijs)

 
Route Frontone Natuur en eten
Direct vanuit Ca'Palazzo leidt deze route door de landerijen en het tweede deel over de (zeer rustige) weg naar Frontone. Het is een wandeling van ca 1 uur (enkele voettocht). Onderaan de berg in Frontone ligt het restaurantje No.1 met een mooi terras dat op de berg uitkijkt en boven in het kasteeldorp tref je ook twee restaurantjes. Ideaal voor een lunch wandeling en terug om de verkregen energie weer een beetje te verbranden.
 
Deze wandeling kun je vanaf Ca'Palazzo maken. Je kunt de wandeling echter ook wat inkorten door eerst met de auto naar de kruising bij Moleone (4 km van Ca'Palazzo) of naar de abdij van Monte Martello (8 km) te rijden. Bij de Agri Campagna tref je de Cucina Tipica met vrijwel alle producetn van eigen boerderij.
 
Route Gola di Furlo (Natuurwandeling)
 
 
Wandelen naar Frontone
 
Wintermist op de Monte Petrano (2006/2007)
 
Monte Nerone wildlife 2009
 
 
 
 
 
 
Ca'Palazzo heeft 8 appartementen van 2-6 personen en ligt in een beschermd heuvellandschap in de noordelijke Marche, Pesaro/Urbino. De ligging op ongeveer 420 meter geeft een spectaculair uitzicht over... Lees meer >>>
Tips 2020
23 okt Mille Miglia in Pergola
14 mei Feste dei Ceri Gubio
30-31 mei Cantine Aperte
Vakanties: Koken met kinderen.
Truffeltijd: - maart, jul, aug, okt, nov