Ca’Palazzo koken met kinderen

Hoewel wij schrijven dat Ca'Palazzo niet erg geschikt is voor kleine kinderen hebben we gemerkt dat tieners ook de rust en het grote zwembad kunnen waarderen. In de schoolvakanties kunnen we bij voldoende belangstelling op Ca'Palazzo voor tieners enkele kookworkshops aanbieden (maar volwassenen mogen meedoen). Terwijl de tieners hun vaardigheden beproeven, hebben de ouders gelegenheid hun eigen dagprogramma te kiezen. Terug op Ca’Palazzo kan er ’s avonds genoten worden van een mede door de kinderen bereidde maaltijd of de volgende ochtend van een zelf gebakken brood.

Onderstaande programmaonderdelen kunnen we organiseren:

  1. Brood bakken. Er worden verschillende soorten brood gebakken.
  2. Pizza. Ca’Palazzo heeft een houtoven met aangrenzend terras. Als voorbereiding op de pizza-avond moet er deeg gemaakt worden en de verschillende ingrediënten en salades bereid worden en natuurlijk de houtoven opgestookt worden.
  3. Pasta. Voor Italianen is de primi een bijna vast onderdeel van de dagelijkse maaltijd. Er zijn ontelbare pasta’s die allemaal met verschillende sauzen bereid worden. We gaan ze natuurlijk niet allemaal maken, maar wel een aantal soorten. Recepten die ook eenvoudig thuis gemaakt kunnen worden.
  4. Antipasto en secundo. Afhankelijk van het seizoen en dus de voorradige ingrediënten worden de gerechten gekozen. Daarvoor gaan we de "orte” van Ca’Palazzo in en kiezen we wat we gaan bereiden. Wat de eigen tuin niet te bieden heeft, kunnen we door een bezoek aan de buren of de markt compleet maken.
  5. Natuurwandeling rond Ca’Palazzo. Afhankelijk van de belangstelling en de temperatuur maken we een korte of langere wandeling rond Ca’Palazzo.
  6. Lunch. Voor ’s middags wordt de eigen lunch gemaakt.

We gaan er vanuit dat zowel de kinderen als de ouders goed weten of dit programma geschikt is. Van deelnemers wordt gevraagd dat ze dus niet te jong zijn en goed en graag samen kunnen werken met anderen.

Extra kosten naast appartement.

Volwassenen: €27,50,- pp avondmaaltijd. €17,50 Pizza-avond (incl. huiswijn, koffie, water)
Lunch onderdeel €12,50 (incl. tafelwater)
 
De exacte weken en dagen hebben we nog niet vastgesteld. Heb je belangstelling of wil je informatie klik dan voor contact.
 
 
Snijden van de ham voor de Pizza
 
 
Vegaburger al Tartufo
 
 
De gekste kok van Ca'Palazzo
 
 
 
Zelf Pizza bakken
 
 
 
Gevulde Vijgen (zelf geplukt op Ca'Palazzo)
Ca'Palazzo heeft 8 appartementen van 2-6 personen en ligt in een beschermd heuvellandschap in de noordelijke Marche, Pesaro/Urbino. De ligging op ongeveer 420 meter geeft een spectaculair uitzicht over... Lees meer >>>
Tips 2020
13 mei Mille Miglia in Pergola
14 mei Feste dei Ceri Gubio
30-31 mei Cantine Aperte
Vakanties: Koken met kinderen.
Truffeltijd: - maart, jul, aug, okt, nov 
29 sept -5 oktober Slow Food week
7-14 oktober Maroeska Metz
16-19 okt Proeven met Onno Kleyn