Cantine Aperte 26 mei 2012
 
(Ca'Palazzo geheel geboekt)


Cantine apperte Le MarcheIeder laatste weekend van mei houden de wijnhuizen in Le Marche Openhuis. Tegen betaling van €5,- koop je eenmalig een glas en bijbehorend zakje. Hiermee kan bij alle deelnemende wijnhuizen geproefd worden. Natuurlijk is er ook alle gelegenheid om flessen of dozen te kopen. Veel wijnhuizen hebben speciale aanbiedingen.


 
 
 
 
 
 
 
 
In 2011 bezochten we in Morro d'Alba het wijnhuis Marotti Campi. Een heel mooi en oud wijnhuis. Aardige bijkomstigheid is dat de “Oude baas” voortreffelijk engels spreekt en graag honderduit vertelt over zijn passie. In de tuin en rond het zwembad is er ook gelegenheid om even lekker onder het genot van een flesje wijn (v/a €5,- per fles) even heerlijk te relaxen. 

In de karakteristieke ruimte onder de gewelven worden ook wijnproeverijen georganiseerd die naar eigen wens met hapjes kunnen worden aangekleed. Zoals het hoort in de regio rond Morro d'Alba is het huis gespecialiseerd in de Lacrima en Verdicchio druif. Maar ook enke andere druivenrassen worden verwerkt, waaronder de Pinot Noir wat in Le Marche redelijk bijzonder is.

 
 
 
 
 
 

En er zijn natuurlijk veel meer wijnhuizen die deelnemen. Een paar andere favorieten van ons uit de directe omgeving zijn:

Guerierri op de weg van Piagge naar de kust. Hun meest verwerkte druif is de Bianchello di Metauro. Het levert een witte wijn die zeker kan concurreren met de in Nederland veel bekendere Verdicchio. Hun Marche Bianco I.G.T. die op hout gerijpt is, kunnen we bijzonder aanbevelen en is met ca €6,50 bijzonder geprijsd. Hun rode wijnen zijn van de Sangiovese druif. Het zijn stevige wijnen met veel smaak en gunstig geprijsd. Behalve wijnen produceren ze een scala aan andere producten waaronder biologische olie, granen en pasta's.

 
 
 
 
 
 
Ca'Palazzo heeft 8 appartementen van 2-6 personen en ligt in een beschermd heuvellandschap in de noordelijke Marche, Pesaro/Urbino. De ligging op ongeveer 420 meter geeft een spectaculair uitzicht over... Lees meer >>>
Tips 2020
23 okt Mille Miglia in Pergola
14 mei Feste dei Ceri Gubio
30-31 mei Cantine Aperte
Vakanties: Koken met kinderen.
Truffeltijd: - maart, jul, aug, okt, nov